You are currently viewing Klima: 100% selvforsynende med solceller

Klima: 100% selvforsynende med solceller

Grøn vækst hos ingeniørerne

Ingeniørfirmaet J&P har indgået en stor aftale med et landsdækkende byggemarked, som ønsker, at 100 % af elforbruget i tre eksisterende byggemarkeder skal varetages af strøm fra solceller og batteriløsninger, herunder også mht. gaffeltrucks og ladestandere til kunder og personale.

Byggemarkederne ønsker dermed at være selvforsynende med elforsyning i forbindelse med driften af byggemarkedet og trælasten, og J&P har løsningerne.

“I J&P har vi fokus på bæredygtighed, for det er fremtiden både inden for vores fag og for verden som sådan. Vi følger med i, hvad der sker i verden omkring os, og inputtene vi får, veksler vi til output, som giver bæredygtighed i de gode byggerier, vi skaber til vores kunder,” siger direktør, Bo Jensen.  

En del af fremtiden

I begyndelsen var planen egentlig at producere strøm til byggemarkedernes gaffeltrucks, men har nu udviklet sig til at omfatte hele byggemarkedets forbrug af el.

“Det er en spændende proces. Det sker sjældent, at bygherrer tør tage initiativ til et projekt som dette, især med anlægsomkostningerne og forsyningssikkerheden taget i betragtning. Udviklingen har været særligt spændende på grund af de fysiske rammer, som skal passe sammen med omfanget af elproducerende solceller,” lyder det fra direktør, Bo Jensen.

“Her i J&P udvikler vi os hver sammen, og udover at have fokus på bæredygtighed har vi fokus på godt arbejdsmiljø. Kombinationen af bæredygtige byggeprojekter og glade, engagerede medarbejdere gør, at vores kunder får præcis det produkt, de faktisk har brug for. Dét vil jeg gerne stå til mål for – hver dag,” siger direktør, Bo Jensen.