You are currently viewing Klima: 100% selvforsynende med solceller

Klima: 100% selvforsynende med solceller

Grøn vækst hos ingeniørerne

Ingeniørfirmaet J&P har indgået en stor aftale med et landsdækkende byggemarked. Projektet omhandler bæredygtige tiltag, som har til formål, at elforbruget i tre eksisterende byggemarkeder skal varetages af strøm fra solceller og batteriløsninger. Primært omhandler projektet miljøvenlige løsninger til gaffeltrucks og ladestandere til kunder og personale.

Byggemarkederne ønsker dermed at være selvforsynende med elforsyning i forbindelse med driften af byggemarkedet og trælasten, og J&P har løsningerne.

“I J&P har vi fokus på bæredygtighed, for det er fremtiden både inden for vores fag og for verden som sådan. Vi følger med i, hvad der sker i verden omkring os, og inputtene vi får, veksler vi til output, som giver bæredygtighed i de byggerier, vi skaber til vores kunder,” siger direktør, Bo Jensen.  

Ingeniørfirmaet J&P gør sit for at implementere bæredygtige tendenser i byggebranchen.

En del af fremtiden

I begyndelsen var planen egentlig at producere strøm til byggemarkedernes gaffeltrucks, men har nu udviklet sig til at omfatte hele byggemarkedets forbrug af el.

“Det er en spændende proces. Det sker sjældent, at bygherrer tør tage initiativ til et projekt som dette, især med anlægsomkostningerne og forsyningssikkerheden taget i betragtning. Udviklingen har været særligt spændende på grund af de fysiske rammer, som skal passe sammen med omfanget af elproducerende solceller,” lyder det fra direktør, Bo Jensen.

Mikkel Jensen, som er konstruktionsingeniør i J&P, vurderer de bæredygtige tendenser som en fast del af fremtidens byggeri. 

“I nutidens byggerier vægtes den økonomiske fordel højere end den bæredygtige løsning. Vi forbereder os på, at byggebranchen på længere sigt kommer til at tage et større klimamæssigt ansvar for de udfordringer, vi står over for. Derfor skal vi skal være på forkant med den grønne omstilling, og hvordan den påvirker byggebranchen. Vi mener, at det er vores ansvar som rådgivere, at kunne tilbyde vores kunder miljøvenlige løsninger. Ved at dyrke og dygtiggøre os på bæredygtighed, er vores mål, at gøre den bæredygtige løsning den mest økonomisk fordelagtige løsning,” lyder det fra Mikkel Jensen.

“Her i J&P udvikler vi os kollektivt, og udover at have fokus på bæredygtighed har vi fokus på godt arbejdsmiljø. Kombinationen af bæredygtige byggeprojekter og glade, engagerede medarbejdere gør, at vores kunder får præcis det produkt, de faktisk har brug for. Dét vil jeg gerne stå til mål for – hver dag,” siger direktør, Bo Jensen.