You are currently viewing Klima: 100% selvforsynende med solceller

Klima: 100% selvforsynende med solceller

Grøn vækst hos ingeniørerne

Ingeniørfirmaet J&P har indgået aftale med landsdækkende byggemarked om bæredygtige tiltag. Elforsyning i byggemarkeder skal varetages af strøm fra solceller og batteriløsninger. Projektet omfatter miljøvenlige løsninger til gaffeltrucks og ladestandere.

Byggemarkeder ønsker selvforsyning med elforsyning til driften og trælasten. J&P har løsningerne.

“I J&P fokuserer vi på bæredygtighed. Vi følger med i verden og omsætter input til bæredygtighed i vores byggerier,” siger direktør, Bo Jensen.

Initiativ til projektet udviklet fra strøm til gaffeltrucks til hele byggemarkedets elforbrug.

“Det er en spændende proces. Bygherrer tager sjældent sådanne initiativer, især med anlægsomkostninger og forsyningssikkerhed. Udviklingen udfordres af fysiske rammer og omfanget af solceller,” udtaler direktør, Bo Jensen.

Referencebillede af XL-byg i Roskilde
Ingeniørfirmaet J&P gør sit for at implementere bæredygtige tendenser i byggebranchen.

En del af fremtiden

I begyndelsen var planen egentlig at producere strøm til byggemarkedernes gaffeltrucks, men den har nu udviklet sig til at omfatte hele byggemarkedets elforbrug.

“Det er en spændende proces. Det sker sjældent, at bygherrer tør tage initiativ til et projekt som dette, især med tanke på anlægsomkostningerne og forsyningssikkerheden. Udviklingen har været særligt spændende på grund af de fysiske rammer, der skal passe sammen med omfanget af elproducerende solceller,” udtaler direktør Bo Jensen.

Mikkel Jensen, som er konstruktionsingeniør hos J&P, vurderer de bæredygtige tendenser som en fast del af fremtidens byggeri.

“Denne proces har været utrolig spændende. Det er sjældent, at bygherrer tager sådanne modige skridt, især når vi tænker på omkostningerne ved projektet og den nødvendige forsyningssikkerhed. Det har været en fascinerende udfordring at balancere de fysiske rammer med den skalerbare implementering af solcelleløsninger,” udtaler direktør Bo Jensen, idet han beskriver den spændende rejse.

Mikkel Jensen, en dygtig konstruktionsingeniør hos J&P, betragter de bæredygtige tendenser som en uomgængelig del af fremtidens byggeri.

“I nutidens byggeri prioriteres økonomiske fordele ofte højere end bæredygtige hensyn. Ikke desto mindre forbereder vi os på, at byggebranchen gradvist vil påtage sig et større klimamæssigt ansvar og begynde at adressere de udfordringer, vi står overfor. Som rådgivere er vi forpligtede til at kunne tilbyde vores kunder bæredygtige og miljøvenlige løsninger. Vores mål er at udvikle os og styrke vores ekspertise inden for bæredygtighed, med det ultimative mål at gøre bæredygtige løsninger til de mest økonomisk fordelagtige løsninger,” udtaler Mikkel Jensen.

“Dynamikken hos J&P er kollektiv udvikling, og ud over vores fokus på bæredygtighed prioriterer vi også et sundt arbejdsmiljø. Den harmoniske forening af bæredygtige byggeprojekter og dedikerede medarbejdere resulterer i præcis de produkter, vores kunder har brug for. Det er noget, jeg arbejder med hver eneste dag,” afslutter direktør Bo Jensen med stolthed.