You are currently viewing Certificeret brandrådgivning i stort byggeprojekt på 5000 m² i samarbejde med Elgiganten

Certificeret brandrådgivning i stort byggeprojekt på 5000 m² i samarbejde med Elgiganten

Medarbejderfoto Jesper
Jesper Hanssing
Brandrådgiver hos J&P
Medarbejderfoto Patrick
Patrick Parbst
Brandrådgiver hos J&P

– Der findes ikke federe sager inden for brandrådgivning, siger Jesper Hanssing, brandrådgiver hos Ingeniørfirmaet J&P.

Når det kommer til byggeri, er sikkerhed en topprioritet. Et af de mest kritiske aspekter af sikkerheden i enhver bygning er brandsikkerhed. Som certificerede brandrådgivere har vi arbejdet tæt sammen med Elgiganten om at ombygge en eksisterende butik i Taastrup, hvor en del af butiksarealet omdannes til kontorlokaler. Dette projekt har været i gang siden 2021 og omfatter mere end 5000 m².

Vores fokus har primært været på brandtekniske løsninger. Derudover har vi håndteret alt fra myndighedsansøgninger til indretning, tilsyn og byggetilladelser. En essentiel del af vores opgave har været at omforme eksisterende bygningsafsnit til at tjene nye formål.

Byggeriets størrelse kræver AVA og tilpasning af eksisterende brandtekniske installationer under BR18’s præ-accepterede løsninger.

Brandtekniske installationer i et større byggeri

På grund af projektets størrelse har en af kompleksiteterne været at projektere efter de nye præ-accepterede løsninger i forhold til eksisterende bygninger. 

– Vi udførte sammen med Elgiganten en grundig registrering og analyse af de eksisterende forhold og sammenholdte dette med kundens fremtidige ønsker. Ved at blive tilknyttet byggesagen på et tidligt tidspunkt i projekteringsprocessen kunne vi spare Elgiganten for betydelige etableringsomkostninger, siger Jesper Hanssing.

Især det nye ABA-anlæg og varslingssystem er centrale forbedringer, der har styrket bygningens brandsikkerhed.

– ABA- og AVA-anlæg nedsætter risikoen for, at kunder, ansatte eller værdier bliver skadet ved tilfælde af brand. Samtidig har disse anlæg været en økonomisk besparelse for Elgiganten, for eksempel i forbindelse at nedbringe omfanget af brandglas, siger Jesper.

Med en solid brandsikkerhedsløsning på plads, ser vi frem til at fortsætte med at skabe trygge og moderne byggerier, der sætter sikkerheden i højsædet.

Vi søger brandrådgivere til større projekter

Er du brandrådgiver og søger nye udfordringer, så har vi brug for dig! Vi søger en brandrådgiver med erfaring, der vil være klar til at kaste sig ud i spændende opgaver af denne kaliber.

Er det dig, så kontakt os på 40 31 91 15 eller send en ansøgning til jogp@jogp.dk