4340, Tølløse

Tølløsevej

Om byggeriet

Nybyggeri på Tølløsevej giver plads til både sundhed og gastronomi

Byggeprojektet på Tølløsevej i Tølløse blev udviklet af Vesti Olsen. De købte området, hvor der tidligere havde været en æblemostproduktion i mange år.

Vores opgave var at ombygge en eksisterende lagerbygning til en bygning med to etager, hvor vi kunne indrette lokaler til et sundhedscenter og et lægehus. Samtidig blev der etableret en restaurant i den ene ende af bygningen ved at tilføje en tilbygning.

Det var en spændende udfordring at ombygge en eksisterende bygning til et multiformålslokale, der rummer både en restaurant, et sundhedscenter og et lægehus på samme tid.

Fakta om byggeprojektet

✓ Brutto etageareal: 1414 m2 i to plan

✓ Byggesum: 18 mio.

✓ Energiklasse: A(2015)

✓ Projekteringsår: 2020

✓ Opførselsesår: 2021

✓ Bygherre: Mostparken Tølløse ApS

✓ Entrepriseform: Total-enterprise

✓ Ingeniør: Ingeniørfirmaet J&P

✓ Bæredygtigt byggeri: Opvarmning varmepumper

✓ Arkitekt: Lone Baks Arkitekter ApS

INGENIØRFIRMAET J&P

Byggeriets kompleksitet

Byggeriet er klassificeret som konstruktionsklasse 2 (KK2) og brandklasse 2 (BK2).

Byggeriet har været komplekst, da vi har skullet etablere en del vindueshuller i facaderne, som bestod af betonelementer, og samtidig sikre stabiliteten i huset. Derudover blev der lavet et stort indskudt dæk i den gamle lagerbygning, hvilket også har givet udfordringer i forhold til statisk dokumentation og bæreevne

Rolle og ansvar

Vores rolle i byggeprojektet har været statisk dokumentation, brandrådgivning og sluterklæringer på både brand og statik, hvor Vesti Olsen selv har forstået ansøgningen om byggetilladelse. 

Miljø og bæredygtighed

Opvarmningen i bygningen er udført som varmepumper (luft-til-vand). Det er set ud fra at prøve at imødekomme de grønnere mønstre i byggebranchen. 

Lokation

Byggeprojektets lokation

Vejleåvej 54, 2635, Ishøj

Nyt moderne lager med topklasse fundering og brandadskillelse på Vejleåvej

På Vejleåvej er der blevet opført et stort lager. I forbindelse med lageret er der blevet opført et kontor i to etager. Selve hallen er bygget op som stålplader, og selve kontordelen er opbygget i betonelementer. 

Sagen har ikke været udfordret på funderingsforholdene – tværtimod har funderingen været i top. Der har været nogle store spænd, som har gjort, at forstærkede stålrammer var påkrævet. Selve betondelen er opført netop for at lave en brandadskillelse, der er tilstrækkelig i forhold til gældende krav. 

Drawing renovation of a luxury bathroom estate home shower

Byggetilladelse

Sandheden er, at konsekvenserne kan være store, hvis ikke papirarbejdet er i orden, før du går i gang med en tilbygning, som kræver byggetilladelse.

back-view-business-engineer-2760241.jpg

Certificering

Vi kan hjælpe jer både med dele af processen og den samlede proces, og vores hjælp er både (brand-)sikker og af højeste kvalitet. Kontakt os – vi er altid klar på en samtale.

om-forside

Boligforeninger

Vi er certificerede energikonsulenter til både store og små ejendomme, og vi har stor erfaring med boligforeninger. Læs mere om, hvad vi kan gøre for dig.

Midsection Of Businessman Calculating Invoice With Energy Efficient Chart On House Model In Office

Livscyklusvurdering

Vi hjælper dig med alle byggeriets miljømæssige aspekter. Vi sørger samtidig for at være velvidende om nuværende og kommende krav for bæredygtigt byggeri.

INGENIØRFIRMAET J&P

Vi står til rådighed for dig.