4780 Stege

Snebærvej 10

Om byggeriet

Igangværende: J&P med til at opføre nyt, bæredygtigt STEICO-hus som de første i Danmark

Vi er ved at opføre et STEICO-sommerhus på Snebærvej 10 i Stege på Møn. Det skal tjene som et prøvehus, der kan vise potentialet i at bygge bæredygtigt. Det er en helt ny type hus, der er bygget nogle stykker af i Norge og Sverige, men sommerhuset på Møn bliver det første af sin slags i Danmark. 

En af fordelene ved disse huse er, hvor hurtigt man kan bygge dem i forhold til andre lignende byggerier. Når elementerne bliver leveret, er de allerede samlet. Så når fundamentet er støbt, tager det omkring fire dage at lukke huset. 

 

Fakta om byggeprojektet

 

✓ Projekteringsår: 2024

✓ Opførselsesår: 2024

✓ Entrepriseform: Total-enterprise

✓ Ingeniør: Ingeniørfirmaet J&P

 

INGENIØRFIRMAET J&P

Byggeriets kompleksitet

En nystøbt betonfundamentplade i et åbent, græsklædt område med rør og elektriske ledninger frem. Beboelsesbygninger er synlige i baggrunden, sat mod en delvist overskyet himmel.

En af udfordringerne ved sådan et projekt er at holde sig inden for et budget, som også vil give mening for en potentiel køber. Vi køber de bæredygtige materialer i Polen, laver fundamentet i Danmark, og vi skal samtidig bruge VVS’ere og elektrikere med danske autorisationer for at overholde de gældende danske regler.

Byggeriet er klassificeret som konstruktionsklasse 1 (KK1) og brandklasse 1 (BK1). 

Rolle og ansvar

Vi fungerer som rådgivere på projektet. Her står vi blandt andet for byggetilladelse og projektudvikling. 

Undervejs har vi besøgt en af STEICOs afdelinger i Polen for at se eksempler på de færdigbyggede huse. I den forbindelse besøgte vi også af deres fabrikker i Czarnków, hvor al energien, der driver produktionen, er produceret af træflis.

Miljø og bæredygtighed

Først og fremmest er sommerhuset bygget af træ. Men det interessante ved netop dette hus er, at det er bygget med den tyske byggematerialegigant STEICOs bæredygtige produkter. De opfylder alle de europæiske byggestandarder for bæredygtighed. Det er gennemtænkte produkter, da STEICO i forvejen har udregnet materialernes klimaaftryk på baggrund af flere parametre som produktion, transport af materialer og holdbarhed.

En byggeplads med et delvist nedgravet orange korrugeret rør forbundet med et andet vandret rør i en rende. Jord og byggematerialer er synlige omkring renden. En kasse og diverse redskaber ligger i nærheden på jorden.

Det gør det enklere og smartere at dokumentere byggeriets samlede klimaaftryk. Det er også med til at imødekomme de fremtidige LCA-krav. For de bliver kun mere og mere omfattende.

Lokation

Byggeprojektets lokation

Reference angående Stillinge Strand

Stillinge Strand, 4200, Slagelse

Stillinge Strand: Topmoderne ferieboliger i træ med praktiske faciliteter

Stillinge Strand repræsenterer et byggeri, der består af ferieboliger opført af træ. Det omfatter en toetagers struktur med vandret etageadskillelse, hvilket præsenterer visse udfordringer.

Projektet er klassificeret som konstruktionsklasse 2 (KK2) og brandklasse 2 (BK2), hvilket angiver de specificerede standarder og krav for konstruktionens integritet og brandsikkerhed.

En hånd, der holder en rød blyant, tegner et badeværelsesdesign over et delvist gennemført badeværelse. Tegningen inkluderer et omrids af et brusekabine med glasdøre, et vaskeskab med en vask og et spejl. Baggrunden viser lyse fliser og moderne inventar.

Byggetilladelse

Sandheden er, at konsekvenserne kan være store, hvis ikke papirarbejdet er i orden, før du går i gang med en tilbygning, som kræver byggetilladelse.

back-view-business-engineer-2760241.jpg

Certificering

Vi kan hjælpe jer både med dele af processen og den samlede proces, og vores hjælp er både (brand-)sikker og af højeste kvalitet. Kontakt os – vi er altid klar på en samtale.

Boligforeninger og referencer

Boligforeninger

Vi er certificerede energikonsulenter til både store og små ejendomme, og vi har stor erfaring med boligforeninger. Læs mere om, hvad vi kan gøre for dig.

En person, der sidder ved et skrivebord, skriver på papir og bruger en lommeregner. I forgrunden er en lille model af et hus med et energieffektivitetsvurderingsdiagram vist på siden, der spænder fra grøn (A) til rød (G).

Livscyklusvurdering

Vi hjælper dig med alle byggeriets miljømæssige aspekter. Vi sørger samtidig for at være velvidende om nuværende og kommende krav for bæredygtigt byggeri.