2500, Valby

Retortvej

Om byggeriet

88 nye ungdomsboliger løser boligmangel for Københavns unge og studerende

Reference på Retortvej

Retort ApS har opført 88 nye ungdomsboliger på Retortvej i Valby med det formål at afhjælpe den stigende boligmangel i Københavnsområdet – især for unge og studerende. Ejendommene består af to bygninger med tilhørende kældre og parkeringsfaciliteter. Alle boligerne har en altan eller terrasse samt adgang til fællesarealer i og omkring bygningerne.

Ungdomsboligerne omfatter en- og toværelsesboliger samt handicapvenlige boliger med eget køkken og badeværelse. Boligerne med to værelser har en opholdsstue tæt på køkkenet, mens boligerne med ét værelse har et tekøkken.

Bygningen er opført med fokus på gode dagslysforhold og indbydende fællesarealer, hvor lejlighederne er designet til at fremhæve de gode lysforhold.

Fakta om byggeprojektet

✓  Brutto etageareal: 2138 m2

✓  Brutto kælderareal: 377 m2

✓  Byggesum: 60 mio. DKK

✓  Energiklasse: A (2015)

✓  Projekteringsår: 2020

✓  Opførselsesår: 2021

✓  Bygherre: Koncenton A/S

✓  Entrepriseform: Totalentreprise

✓  Ingeniør: Ingeniørfirmaet J&P

✓  Bæredygtigt byggeri: a

✓  Arkitekt: Kullegaard A/S

INGENIØRFIRMAET J&P

Byggeriets kompleksitet

Reference på Retortvej

Byggeriet er klassificeret som konstruktionsklasse 3 (KK3) og brandklasse 2 (BK2).

Grundarealet var forurenet, hvilket skabte udfordringer i forbindelse med bortledning af de forurenede dampe under bygningerne. Byggeriet er projekteret med en kælder under den ene blok samt bærende betonelementer kombineret med lette, bærende facader.

Rolle og ansvar

Vi har udført bygherrerådgivning på Retortvej og stået for udarbejdelsen af den statiske dokumentation, brandrådgivning samt opfyldelse af de lovpligtige krav og myndighedsbehandling, der fulgte med opgaven.

Miljø og bæredygtighed

Fokus på grøn energi var en vigtig del af byggeriet på Retortvej. For at opfylde kravene om energieffektivitet er tagene begrønnet og solceller er installeret. Dette skal sikre at boligerne lever op til kravene om lavt energiforbrug og bidrage til en bæredygtig fremtid.

Lokation

Byggeprojektets lokation

Reference angående Elgiganten

Landsplan

Udvidelse og lovliggørelse: Vores tætte samarbejde med Elgiganten for at sikre lovlig og sikker udvidelse af deres butikker

Elgiganten har været en af vores kunder i næsten 10 år. Vi hjælper dem med at få byggetilladelser og planlægge udvidelse af deres eksisterende butikker ved at sikre, at personalefaciliteterne og brandforholdene opfylder kravene. Vi er involverede i byggesager for Elgiganten i hele landet, hvilket betyder, at hvis der opstår udfordringer med de nævnte forhold, er vi på sagen.

En hånd, der holder en rød blyant, tegner et badeværelsesdesign over et delvist gennemført badeværelse. Tegningen inkluderer et omrids af et brusekabine med glasdøre, et vaskeskab med en vask og et spejl. Baggrunden viser lyse fliser og moderne inventar.

Byggetilladelse

Sandheden er, at konsekvenserne kan være store, hvis ikke papirarbejdet er i orden, før du går i gang med en tilbygning, som kræver byggetilladelse.

back-view-business-engineer-2760241.jpg

Certificering

Vi kan hjælpe jer både med dele af processen og den samlede proces, og vores hjælp er både (brand-)sikker og af højeste kvalitet. Kontakt os – vi er altid klar på en samtale.

Boligforeninger og referencer

Boligforeninger

Vi er certificerede energikonsulenter til både store og små ejendomme, og vi har stor erfaring med boligforeninger. Læs mere om, hvad vi kan gøre for dig.

En person, der sidder ved et skrivebord, skriver på papir og bruger en lommeregner. I forgrunden er en lille model af et hus med et energieffektivitetsvurderingsdiagram vist på siden, der spænder fra grøn (A) til rød (G).

Livscyklusvurdering

Vi hjælper dig med alle byggeriets miljømæssige aspekter. Vi sørger samtidig for at være velvidende om nuværende og kommende krav for bæredygtigt byggeri.