2670, Greve

Greve Main 16

Om byggeriet

Fra betonklods til mesterværk: Greve Main 16's transformation til et moderne slagteri

Reference angående Greve Main

Projekt Greve Main 16 er blevet udført for MB Food – en større slagterivirksomhed i Greve. Vi har opført et slagteri på ca. 8.500 m2 inklusiv kontorer og personalefaciliteter. Byggeprocessen var interessant, da bygherrerne var meget involverede i indretningen af byggeriet, som i starten var en stor betonklods. Arkitektfirmaet sørger for, at det endelige resultat er blevet en seværdig “betonklods”.

Byggeriet er klassificeret som konstruktionsklasse 2 (KK2) og brandklasse 2 (BK2)

Fakta om byggeprojektet

✓ Brutto etageareal: 8443 m2

✓ Byggesum: 90 mio. DKK

✓ Energiklasse: A(2015 )

✓ Projekteringsår: 2020

✓ Opførselsesår: 2021-2022

✓ Bygherre: MB Food A/S

✓ Entreprenør: IMB Byg ApS

✓ Entrepriseform: Total-enterprise

✓ Ingeniør: Ingeniørfirmaet J&P

✓ Bæredygtigt byggeri: Nej

✓ Arkitekt: ARKIdesign ApS

INGENIØRFIRMAET J&P

Byggeriets kompleksitet

Reference på Greve Main

Opgaven har været kompleks på grund af flere faktorer, herunder indskudte dæk med store spændvidder. Selvom det var en normal fundering, var vi meget opmærksomme på de store støbte gulvflader for at sikre, at der ikke opstod revnedannelser og samtidig sikre fald mod afløbet, da det er et slagteri.

Gulvene i frostrummene er konstrueret, så der ikke kan opstå permafrost i selve gulvkonstruktionen.

Rolle og ansvar

Vores rolle i byggeprojektet har været at fungere som rådgivere for alle konstruktionsfagene. Der har været en arkitekt på sagen, og vi har bidraget med den ingeniørmæssige del, mens arkitekten har ansøgt om byggetilladelse.

Miljø og bæredygtighed

Vi skulle sikre, at køle- og frostrum blev konstrueret, så der ikke var noget energispild i omgivelserne.

Lokation

Byggeriets lokation

Reference på Greve Main

Greve Main 12, 2670 Greve

Greve Main 12: Effektiv produktion af fødevarer og emballage i moderne haller

Greve Main 12 er et byggeprojekt, der blev gennemført af en totalentreprenør. Bygningen blev derefter solgt af denne entreprenør. Byggeriet er opført som produktionshaller, inklusiv kontor- og personalefaciliteter såsom omklædningsrum, frokoststue m.m.

Virksomheden, der vil bruge bygningen, producerer fødevarer og emballage til færdiglavet mad, herunder til flymad og fast food.

En hånd, der holder en rød blyant, tegner et badeværelsesdesign over et delvist gennemført badeværelse. Tegningen inkluderer et omrids af et brusekabine med glasdøre, et vaskeskab med en vask og et spejl. Baggrunden viser lyse fliser og moderne inventar.

Byggetilladelse

Sandheden er, at konsekvenserne kan være store, hvis ikke papirarbejdet er i orden, før du går i gang med en tilbygning, som kræver byggetilladelse.

back-view-business-engineer-2760241.jpg

Certificering

Vi kan hjælpe jer både med dele af processen og den samlede proces, og vores hjælp er både (brand-)sikker og af højeste kvalitet. Kontakt os – vi er altid klar på en samtale.

Boligforeninger og referencer

Boligforeninger

Vi er certificerede energikonsulenter til både store og små ejendomme, og vi har stor erfaring med boligforeninger. Læs mere om, hvad vi kan gøre for dig.

En person, der sidder ved et skrivebord, skriver på papir og bruger en lommeregner. I forgrunden er en lille model af et hus med et energieffektivitetsvurderingsdiagram vist på siden, der spænder fra grøn (A) til rød (G).

Livscyklusvurdering

Vi hjælper dig med alle byggeriets miljømæssige aspekter. Vi sørger samtidig for at være velvidende om nuværende og kommende krav for bæredygtigt byggeri.